Deratizare Ecologica Durabila in Satu Mare si Maramures

deratizare ecologica satu mare baia mare

Deratizare Ecologica - Practici si Metode

Deratizarea ecologica este actiunea de eliminare a rozatoarelor daunatoare, in special a sobolanilor si soarecilor, prin mijloace ecologice, cu ajutorul statiilor de captare care nu folosesc otrava sau substante nocive ci doar momeala naturala. Aceasta varianta nu dauneaza sub nici o forma mediului.

Deratizarea ecologica nu reprezinta pericol pentru copii si alte animale si garanteaza igiena maxima deoarece sobolanii sau soarecii nu vor muri in mediul ambiental ci in interiorul aparatului, dupa care ne ocupam de eliminarea lor prin incinerare (circuit complet pentru neutralizarea deseurilor de origine animala).

Obiectivele noastre principale sunt lupta cu orice fel de rozatoare care pot invada un anumit spatiu, eliminarea lor si luarea de masuri de precautie pentru a preveni posibilele infectari.

Metodica de eliminare, control si preventie:

 1. Inspectia spatiilor si identificarea punctelor critice de control
 2. Crearea unei retele de statii de captare si capcane ecologice
 3. Vizite de monitorizare si raportare periodica a rezultatelor

Actionam conform cu legislatia in vigoare si furnizam toate documentele necesare in relatia cu institutiile acreditate de control. Lucrarile de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie vin insotite de proces verbal, in care sunt notate toate caracteristicile interventiei:

 • data efectuarii lucrarilor
 • cantitatea si denumirea substantelor folosite
 • metodele utilizate

Acest proces verbal va sustine activitatea dvs in cazul in care organele competente efectuaza inspectii.

Lucrarile sunt executate de catre o echipa calificata in domeniul DDD (autorizata de Directia de Sanatate Publica), serviciile noastre DDD se adreseaza tuturor categoriilor de clienti, atat din domeniul industrial cat si din cel public sau privat (spatii comerciale, industriale, publice, private).

De ce este importanta deratizarea?

Deratizarea ecologica reprezinta un proces important deoarece rozatoarele (sobolanii, soarecii) se inmultesc foarte repede si transmit boli grave precum: bruceloza, febra aftoasa, trichineloza, leptospiroza, gastroenterita virotica, toxi infectiile alimentare, etc.

Majoritatea rozatoarelor se nasc la adapost, in interiorul unei case, al unei fabrici sau chiar in interiorul unei cladiri de birouri.

Transmiterea bolilor de la razatoare la om se poate intampla foarte usor si este de doua feluri: directa si indirecta.

 • Direct,  atunci cand aveti rani deschise si intrati in contact cu saliva, urina, excementele rozatoarelor; sau ati consumat alimente sau apa contaminate
 • Transmiterea indirecta se realizeaza prin acarieri, capuse si purici ce transmit infectia la om.

Obligativitatea lucrarilor de deratizare este reglementata prin lege, fiind recomandata ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar decat o data la 6 luni.

Pentru unitatile de procesare si depozitele cu produse alimentare deratizarea trebuie facuta ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar decat o data la 3 luni (primavara sau toamna) – Ordinul MS nr. 536/1997, Norme de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei.

Firmele care nu efectueaza operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (DDD) risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, prevazute in HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii, se mai mentioneaza HG nr. 857/2012.

Suntem o firma autorizata si va punem la dispozitie cele mai noi si potrivite metode si aparate ecologice de combatere, control si preventie impotriva soarecilor si sobolanilor.

Cum se realizeaza deratizare ecologica?

Evaluam in prima faza gradul de infestare pe baza urmelor lasate: excremente, urme de mancare inceputa, cuiburi de hartie maruntita, tesatura sau chiar plante uscate, semne de roadere a ambalajelor alimentare, mirosuri deranjante in locuri ascunse, gauri in pardosea, pereti etc.

Dupa o inspectie amanuntita a spatiului se alege metoda de combatere tinandu-se cont de gradul de insfestare, destinatia spatiului si tipul de daunatori. 

Deratizare curativa, de combatere + deratizare profilactica sau preventiva

Deratizare ecologica se refera nu doar la interventia pe moment si la combaterea punctuala (deratizare curativa) ci si la preventie, respectiv deratizare profilactica. Cu alte cuvinte, e un procedeu amplu care e bine sa tina cont de urmatoarele recomandari:

 • limitarea accesului rozatoarelor in spatiul vizat
 • deratizarea vecinatatilor, atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor pentru a elimina locurile de adapost
 • eliminarea in permanenta a surselor de apa si hrana, in special a gunoiului menajer
 • actiuni permanente de control si depistare prin capcane ecologice care ofera siguranta maxima si celor din jur

Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite si pentru a se actiona rapid, evaluarea daunatorilor trebuie facuta corect si la timp. Imediat ce ati observat aparitia rozatoarelor nu ezitati sa ne contactati.

In decursul celor peste 10 ani de cand activam in domeniul deratizarii profesionale am acumulat experienta gestionand o varietate mare de obiective cum ar fi:

 • fabrici si hale industriale, depozite
 • unitati de productie alimentara
 • restaurante, baruri
 • sali de spectacole
 • spitale, scoli si gradinite
 • blocuri si case
 • cabinete medicale si birouri
 • magazine si centre comerciale